Turer 2023


Reise til Estland Pärnu 9 dager.

Spa reise med opphold i Estlands sommerhovedstad. En by med ca 40.000 inbyggere.

Grunnlagt allerede i 1241 som Hansa by. De startet opp med spa i 1838. En grønn by med gågate i sentrum, kafeer, butikker og kjøpesenter.

Turen går gjennom Sverige og Finland med overnattning i Vasa, ferge fra Umeå til Vasa og ferge fra Helsingfors til Tallinn.

Turen skal ha et preg av ro og god tid, da med mulighet for egntid innimellom spa program. Moderne busser. Vi bruker tur i buss til å forberede alternative spa program.

Dag nr: 1

Avreise fra Bodø ( Jernbanestasjon) kl 0700, kaffestopp i Saltdal før turen går videre gjennom sverige med

Lunch i Arjeplog, kort stopp i Arvidsjaur og Skellefteå så videre til Holmsund. Fergeavgang Kl 1900 til Vasa.

Overnatting i Vasa ( middags buffe på ferge)

Dag nr: 2

Frokost på hotell Original Sokos Vaakuna så kjører vi ned til Helsingfors og tar ferge Kl 1700. Det blir middag på overfarten til Tallinn.

Fra Tallinn til Pärnu er det en 110 km 

Dag nr: 3 til dag 6

Legekonsultasjon første dag.

Opptil 3 Spa behandlinger om dag og alle måltider på hotell.

Dag nr: 7

Frokost på hotell.

Buss kjører inn til Tallinn, der det blir guide tur før innsjekk på hotell.

Ettermiddag og middag etter eget ønsker, mulighet for shopping samt besøk av den vakre gamlebyen, det er mange alternativer i byen. Overnattning i Tallinn blir ved hotell Viru.

Dag nr: 8

Frokost og avreise til ferge, Avgang med ferge kl 1030

(Her anbefaler vi å ordne seg lunsj selv.) Deretter kjører vi opp til Vasa for middag og innsjekk.

Dag nr: 9

Etter en god frokost setter vi kursen hjem. Fergen går Kl 0800. Vi gjør de vanlige stopp underveis, litt handel i Arvidsjaur? Stopp for middag i Arjeplog. Ankomst Bodø ca 23.00I Prisen inngår:

Busstransport, ferger, Reiseleder, Guidinger, Frokost 8 stykk, Lunsj 6 stykk, Middag 7 stykk, overnattning i dobbeltrom.


Pris 14. 500.-       P.S Husk gyldig Pass og Europeisk helsetrygdkort

Enkeltrom mot tillegg. Kr 3000.- 


Vasa i Finland 4 dager.

28. Juni til 01 Juli 

Vaasa er en koselig by- de reklamerer med landets gladeste by!, med ca 68 000 innbyggere, og der ca 1/4 har svensk som morsmål. Vaasa var en kort periode Finlands hovedstad, og har flest soltimer i landet.

   

Dag nr:1

Turen starter fra Bodø Kl 0700 og vi tar på passasjerer underveis til første kaffepause på Storjord, før vi kjører over til Sverige, og har Lunsj stopp i Arjeplog. Videre til Arvidsjaur, Skellefteå og Umeå med ferge fra Holmsund Kl 1900 med ankomst Vasa Kl 0000. På overfarten inntar vi middag fra en rikholdig buffet.


Dag nr:2

Vi bor denne gang svært sentralt, aldeles inntil det kjente Salutorget i Vaasa, som er omkranset av kafeer, restauranter og andre butikker bl.a. den gamle Saluhallen. Her er det kort avstand til det meste, og vil man ikke gå ut, bor vi inne i et kjøpesenter- en gang Finlands største! Etter en god frokost kjører vi guidet tur i Vasa for de som ønsker å delta. Det blir en presentasjon av byen og historien, innom Gamle Vaasa og Meteoria i Söderfjärden. Vi benytter lokal guide som vet alt til turen. Etterpå er resten av dagen til egen disposisjon. Middag på hotellet.

       

Dag nr:3

Frokost og middag på hotellet. Settes til egen disposisjon der vi anbefaler: - Wasa Wellnes spa - Wasa yoga Center - Pohjanmaan Museum - Vaasa Car & Motor Museum - Kjøpesenter og torghandel ligger ved torget sentralt. Kanskje et besøk på  O`Malley`s Irish Pub? 


Dag nr.4 

Etter en god frokost setter vi kursen hjem. Fergen går Kl 0800. Vi gjør de vanlige stopp underveis, litt handel i Arvidsjaur? Stopp for middag i Arjeplog. Ankomst Bodø ca 23.00

                                                                                      P.S Husk gyldig Pass og Europeisk helsetrygdkort

Detaljer om turer sendes ut på forespørsel.


                       Vi tar gjerne imot innspill til reisemål for 2024!